De Maritime Week 2020 gaat door. En hoe. Van zaterdag 7 november tot en met zaterdag 14 november organiseert Nederland Maritiem Land inspirerende webinars, digitale conferenties en zelfs een virtueel bedrijfsbezoek. Op woensdag 11 november wordt de nieuwe Maritieme Monitor gepresenteerd.

“Nederland wil wereldleider worden op het gebied van duurzame scheepsbouw en scheepvaart”, zegt Rob Verkerk, voorzitter van Nederland Maritiem Land.“ Daarom lanceerden we onlangs het Masterplan voor een emissieloze toekomst in de maritieme sector, waarmee we het startsein gaven voor een verdere verduurzaming.” De weg naar die emissieloze toekomst vormt de rode draad tijdens de Maritime Week. Net als dat het geval is voor het benutten van zakelijke kansen in de sector en voor de carrièreperspectieven die de maritieme wereld biedt.  
 
Webinars
Wat zijn de kansen voor Nederlandse maritieme bedrijven in Zuid-Korea en in het Noordpoolgebied? Welke voor- en nadelen heeft het gebruik van ammoniak als brandstof voor schepen? Hoe bereik je (potentiële) klanten in coronatijd op een zo effectief mogelijke manier? Op deze en heel veel andere vragen geven de 10 verschillende webinars tijdens de Maritime Week een duidelijk antwoord. Maritieme experts delen niet alleen hun kennis in de webinars, ze inspireren en motiveren de deelnemers vooral met hun ervaring en visie op het gebied van actuele onderwerpen in de maritieme sector. Met alle aandacht voor innoveren, samenwerken en het versterken van de internationale concurrentiepositie.
 
Virtueel bedrijfsbezoek
Dat autonoom varen leidt tot een emissiereductie, daar is nauwelijks twijfel over. Maar wat houdt autonoom varen eigenlijk in? En hoe gaat het precies in zijn werk? Wie op 9 november virtueel op  bezoek gaat bij onderzoeksinstelling MARIN, merkt dat onbemand varen misschien wel dichterbij is dan je denkt. Behalve dat je erachter komt wat MARIN als organisatie doet, word je meegenomen in de wereld van onderwaterdrones, onbemande motorboten en zeeschepen die zelf aanvaringen voorkomen. 
 
Carrière
Duurzaamheid in de maritieme sector betekent ook investeren in mensen. Tijdens de Maritime Week is er dan ook volop aandacht voor de carrièremogelijkheden. Zo krijg je tijdens de gastles een inkijkje in de maritieme wereld en vertellen jongerenambassadeurs en maritieme collega’s je via filmpjes ronduit over hun persoonlijke ervaringen bij hun studie, stage en werk.
 
Maritieme Monitor
Net als in voorgaande jaren wordt tijdens de Maritime Week, op woensdag 11 november, de Maritieme Monitor gepresenteerd. In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Ecorys, in samenwerking met Stichting Maritiem Land, de jaarlijkse monitorstudie uitgevoerd. Met dit keer naast de gebruikelijke economische rapportage ook cijfers over de maritieme arbeidsmarkt. 
 
Laat jij je ook graag inspireren tijdens één of meerdere online events van Maritime Week 2020? Kijk op de website van Nederland Maritiem Land voor meer informatie en meld je direct aan.