Door partnerships aan te gaan en samen te werken met onze Bridgescout®-ambassadeurs is Bridgescout® doorontwikkeld en zijn er nieuwe producten! NIEUWE PRIJS, NIEUWE LOOK en NIEUWE OPLOSSINGEN. Ons doel is het vergroten van de veiligheid in de binnenvaart door middel van onze innovatieve oplossingen. Wij kunnen dit niet alleen; de binnenvaart slimmer, veiliger en duurzaam maken doen we SAMEN.


BRIDGESCOUT®

Bridgescout® informeert de kapitein over een potentieel risico tot aanvaringen. Bridgescout® biedt ondersteuning op kritieke momenten door proactief [300 meter voor een object] te waarschuwen voor onvoldoende doorvaarthoogte. Op dit moment zit Bridgescout® aan boord van tankers (SOMTRANS NV en Imperial Logistics), containerschepen [Shipping Factory], droge lading schepen en passagiersschepen (Avalon WATERWAYS®) door heel Europa.

SENSOR MARITIME HUB
Situational awareness verhogen en ondersteunen in tijdige alertheid zijn de basisprincipes van onze ontwikkelingen. Dit willen wij bereiken door op het juiste moment informatie op een overzichtelijk manier te laten zien. Daarom introduceren wij onze hub die geïntegreerd wordt in de lessenaar van de stuurhut. Onze [toekomstige] oplossingen zijn makkelijk aan te sluiten op het paneel.

BRIDGESCOUT® BASIC
Om situational awareness aan boord te verhogen en te ondersteunen in tijdige alertheid voor kritieke momenten om het risico op aanvaringen te verminderen is Bridgescout® Basic ontwikkelt. Bridgescout® Basic informeert de kapitein tijdig [500 meter voor een object] over naderende objecten. Je hebt Bridgescout® Basic aan boord vanaf €5.500.

WHEELHOUSE HEIGHT DETECTION
Om te voldoen aan de technische voorschriften voor binnenvaartschepen [ES-TRIN] detecteert deze oplossing onder andere op welke hoogte de stuurhut staat.

THERMAL MONITORING SYSTEM
Beschermt de machinekamer en beperkt schade aan boord. Mogelijkheid tot preventief onderhoud door het continu monitoren op basis van warmtebeeldtechnologie. Wanneer de temperatuur boven vooraf ingestelde waarden stijgt, wordt er een alarm verzonden naar het paneel in de stuurhut.

VOORBEREIDINGEN TIJDENS NIEUWBOUW
“Een goed begin is het halve werk”. Daarom werken wij samen met installateurs die onze kabel meenemen tijdens nieuwbouwprojecten. Dit maakt een toekomstige installatie van onze producten aan boord makkelijker én minder [tijds]intensief.

NIEUWE INSTALLATIEPARTNER
“Voor ons is het een kleine moeite. Wij leggen tijdens afbouw een FTP CAT5-kabel tussen de lessenaar [positie panel-PC] en het bakje van de ruitenwissermotor. Deze positie is achteraf makkelijk te bereiken. Op het moment dat Bridgescout® aan boord komt, wordt er een doorvoering gemaakt en kan Sensor Maritime haar kabel daar op aansluiten.” [Ronald Hamstra, EMS]

Onze organisatie kijkt ook naar andere probleemstukken in de binnenvaart waar onze kennis van toegevoegde waarde is. Door middel van partnerships nemen wij deel in ontwikkelingen op het gebied van autonoom varen en performance optimization. BINNENKORT MEER.