Het hele industrieterrein zat twee weken geleden zonder internetverbinding, maar Frontier BV niet. Zij schakelden moeiteloos over op hun eigen plug & play Peplink router. Maak kennis met Frontier BV, de grootste Peplink distributeur van Europa. Ze zijn onlangs lid geworden van NMT. Vanuit Nijmegen richt het bedrijf zich sinds de oprichting twintig jaar geleden, op klanten in Europa. Frontier BV is onderdeel van een Amerikaans bedrijf, Frontier Computer Corp. Managing Director Richard Koenders heeft het distributiekantoor opgestart en stapje bij beetje zien groeien. “Online connectiviteit, altijd en overal, is een groeimarkt. Die trend is alleen maar gaan doorzetten in de coronaperiode. We willen een stabiele internetverbinding. Overal aan land, maar ook op zee.” Binnenkort verschijnt een groot artikel over dit nieuwe NMT-lid in het NMT Magazine. Lees hier vast een toffe sneak preview!

Door Jeanine Kwakernaak

Ook aangeschoven bij het interview is Richard’s collega, Mark van der Poel, Partner Manager Europe. Mark: “Het netwerk wereldwijd is flink verbeterd en de kosten voor connectiviteit zijn de laatste jaren erg omlaag gegaan. De drempel om een internetverbinding aan boord te realiseren voor bijvoorbeeld je bemanning, ligt nu echt heel laag.”

Internet is overal en de behoefte om er gebruik van te maken is alom aanwezig. “Onze Peplink routers maken het mogelijk om bijvoorbeeld in de haven een Teams meeting te starten en daar op volle zee nog steeds aan deel te nemen zonder onderbreking. De routers regelen de wisseling tussen verschillende internetverbindingen en zorgen voor een stabiele ervaring. Van Wifi in de haven, tot 4G en 5G vlakbij de kust en verbinding via de satelliet midden op zee. Naar wens wordt daarbij rekening gehouden met snelheid en kosten. Ook is het mogelijk een datalimiet in te stellen en/of verschillende gebruikers verschillende rechten toe te bedelen met betrekking tot internetgebruik. We hebben een handige tool die informeert over het datagebruik en de kosten, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan”, meldt Mark.

Connectiviteit op zee sterk verbeterd
De opkomst van 5G is goed nieuws voor de maritieme sector. Het 5G netwerk biedt ver vanaf de kust nog een goede, snelle verbinding aan boord en is heel betaalbaar. Frontier BV doet vooral zaken met maritieme toeleveranciers, waarvan er heel wat lid zijn van NMT. Richard: “We zijn graag betrokken in het beginstadium van een project. We leveren onze producten en diensten alleen met passend advies op basis van de klantbehoefte. Ons team van 12 man, bestaat voor een groot deel uit software en hardware engineers. Zij zijn hier dagelijks mee bezig.” Het Nijmeegse bedrijf is de grootste voorraadhoudende distributeur van Peplink routers en antennes in Europa. De grote voorraad maakt het mogelijk om snel vanuit voorraad passende oplossingen te leveren. Bij een spoedklus helpt het hele team mee om de bestelling zo snel mogelijk de deur uit te krijgen.

Coldplay concert
Frontier BV bedient niet alleen de maritieme sector. Mark: “Onze oplossingen gaan naar de gaafste plekken. Ook broadcast bedrijven weten ons te vinden. Zo hielpen wij onlangs één van onze partners met een back-up oplossing voor tijdens een Coldplay concert op Costa Rica. En wat te denken van het meereizende programma De Avondetappe rondom de Tour de France?” En zo is een wereld van internetverbindingen, routers, kabels, simkaarten en satelliet verbindingen er één die spannender is dan je zou denken. Een boodschap die het bedrijf ook probeert te vertellen richting de buitenwereld. Richting aanstormend talent dat zo broodnodig is om de verwachte groei van het kantoor in de toekomst mogelijk te maken.

Lidmaatschap NMT belangrijke stap voor vergroten internationale klantenkring
Een groot deel van de klantgroep van Frontier BV is nu nog Nederlands. Er zijn echter grote internationale ambities. Mark: “We hopen dat het lidmaatschap van NMT ons gaat helpen die ambities beter vorm te geven. We kijken dan ook sterk naar NMT’s Trade activiteiten. Ook hopen we via het lidmaatschap meer naamsbekendheid te krijgen in de maritieme sector.” Richard vervolgt: “We willen leden graag helpen bij vragen over connectiviteit aan boord van schepen. Neem gerust met ons contact op voor advies.”

Meer weten over Frontier BV? Kijk op www.frontierbv.nl.