Dankzij een nieuwe voetbrug is de wachtsteiger in de Usselincxhaven sinds juni een stuk beter bereikbaar. Voorheen was de naastgelegen terminal de enige toegangsweg. Niet handig voor de schippers die er dagelijks aanmeren. Dankzij de nieuwe voetbrug hoeven zij nu niet meer over het terrein van Eurotank om bij de wachtsteiger te komen. 

Nieuwe voetbrug
Bij de steiger in de Amsterdamse Usselincxhaven meren dagelijks verschillende (binnenvaart)schepen af om te wachten. De locatie was niet erg populair omdat die – bijvoorbeeld met de auto – alleen via de naastgelegen terminal bereikbaar was. Schippers waren daardoor constant afhankelijk van de medewerking van de terminal. Dat gaf een hoop gedoe. Door een voetpad aan te leggen langs het spoor en een brug over het terrein van Eurotank is de steiger nu zonder problemen bereikbaar.

Schaarse ruimte benutten
Van toestemming van ProRail tot ontwerpen en budgetten: de bouw van de nieuwe voetbrug over het spoor had nog best wat voeten in aarde. Arjan de Kremer, nautisch adviseur bij Port of Amsterdam: ‘Maar dankzij de brug en de bijgebouwde parkeerplaats, hebben we als havenbedrijf een belangrijke stap gezet om de schaarse ruimte in de Amsterdamse havenregio optimaal te benutten.’