Vanaf de luchthaven van Den Helder vliegen dagelijks helikopters naar de meer dan honderdvijftig olie- en gasplatforms op de Noordzee. Noordzee Helicopters Vlaanderen (NHV) is één van de maatschappijen die deze vluchten uitvoert. NHV verzorgt tevens de Emergency Medical Services- en Search and Rescue-vluchten bij noodgevallen op zee, het IJsselmeer of de Waddeneilanden.

Jan van de Nes

NHV vervangt de komende zes maanden haar nog altijd moderne Airbus H155-toestellen (voorheen bekend als de tweemotorige EC155B1) voor de grotere Airbus H175, Airbus H145, Leonardo AW169 en Leonardo AW139. De H155 opereert vanaf Den Helder sinds het midden van het afgelopen decennium.
De uitfaserende H155 is op Den Helder Airport een aantal jaren een bekende verschijning. De toestellen van NHV gaan straks verder bij HeliGlobe in Denemarken, die ze gaat inzetten voor de luchtvaartmaatschappij Air Greenland. Volgens NHV’s fleet manager Frederik Deley krijgen de toestellen bij HeliGlobe een prima tweede leven en worden ze ingezet vanaf diverse velden op Groenland.