De NHV Group (Noordzee Helikopters Vlaanderen, met onder meer een grote basis in Den Helder) gaat helikopters inzetten in de Keltische Zee voor offshore operator PSE Kinsale Energy Ltd.

Jan van de Nes

Deze Ierse maatschappij bouwt een aantal activiteiten in dit gebied af en heeft daarvoor het booreiland Stena Spey ingehuurd, 50 kilometer uit de zuidkust bij Cork. De toestellen worden voor zes tot acht maanden onttrokken aan de offshore vliegbasis van NHV AS Denmark in Esbjerg. De opdracht omvat weliswaar de inzet van steeds één toestel (een Leonardo AW139), maar de maatschappij heeft er daarvan meerdere op Esbjerg gestationeerd zodat bij onderhoud steeds een ander toestel kan worden overgevlogen.
De NHV Groep is gespecialiseerd in B-to-B helikopterdiensten en heeft een uitgebreide vertegenwoordiging in zowel Europa als West-Afrika. In Den Helder verzorgt de groep bijvoorbeeld ook de internationaal in de offshore bekende Helicopter Emergency Medical Services (HEMS), in opdracht van civiele autoriteiten maritieme diensten zoals Search and Rescue (SAR) en voor grote energiemaatschappijen transferdiensten naar offshore windparken voor onderhoud en reparatie. De groep beschikt zelf over zware heli’s voor hijs- en ‘dragende’ transportdiensten. Daarnaast verzorgt NHV transfers van loodsen van havens naar op zee aankomende en vertrekkende schepen.