Een belangrijke stap richting de toekomst

ZWIJNDRECHT, 15 maart 2021 – De nautische familie Swets gaat vanaf 15 maart 2021 de dienstverlening van de bedrijven Swets Inland Shipping, Swets ODV Maritiem, AquaSwets en Aqualiner uitdragen onder de nieuwe merknaam Blue Amigo. Hiermee is Blue Amigo één van de grootste nautische namen in Nederland.

Met deze wijziging wordt er na 50 jaar afstand gedaan van de familienaam Swets. “De beslissing om de familienaam los te koppelen van het bedrijf was geen gemakkelijke. Daarnaast hebben wij in de afgelopen 50 jaar ook een sterke reputatie opgebouwd onder de naam Swets. Gezien onze toekomstplannen is dit wel de juiste beslissing waar we als nautische familie volledig achter staan”, geeft Maurice Swets (CEO) aan.

“Wij hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt wat ons, met de verschillende bedrijven samen, tot één van de grootste nautische dienstverleners van Nederland heeft gemaakt. Ook in de toekomst verwachten wij, mede door onze internationale ambities, verder te blijven doorgroeien. Daarom hebben wij besloten om als één sterk merk in de nautische dienstverlening door te gaan”, aldus Maurice Swets.

“Onze visie en ambitie is om de waterwegen in binnen- en buitenland nog efficiënter, effectiever en duurzamer te maken. Dit gaan we doen voor de binnenvaart, maar ook met onze snelle waterbussen, auto- en fiets-/voetveren, scheepvaartbegeleiding en het bedienen van bruggen en sluizen. Wij blijven hetzelfde familiebedrijf, maar met een naam die beter aansluit op onze ambitie”, aldus Gerbrand Schutten (CEO).

Over Blue Amigo
Blue Amigo is actief in de nautische wereld en biedt diverse dienstverleningen over water aan. Zo worden nautische operaties ondersteund met patrouilleschepen, worden bruggen en sluizen bediend, worden specialisten ingezet voor de binnenvaart en reizigers vervoerd over water met veerdiensten en snelle waterbussen. Het hoofdkantoor van Blue Amigo is gevestigd in Zwijndrecht. Voor meer informatie over Blue Amigo www.blueamigo.com.