Frank en Fasco Hulsman, twee van de nieuwe gezichten bij Nautica Jansen, het bunkerschip dat een begrip is in Maastricht en omstreken en zeer gewaardeerd binnen de hele maritieme sector. (foto Vossen Communicatie)

Het is een prachtige dag in Maastricht. Hoog in de hemelsblauwe lucht staat een fel zonnetje en aan de Maaspromenade ligt bunkerschip Nautica Jansen trots te stralen in de Maas. Nautica Jansen is niet alleen een begrip in Maastricht en omstreken, het bedrijf heeft een uitstekende reputatie in de (inter)nationale scheepvaart en maritieme sector. Mede-eigenaar Frank Hulsman ontvangt met een brede lach op zijn gezicht: ‘Kom binnen, kop koffie?’ Deze hartelijke ontvangst, dat is nou typisch Nautica Jansen. Iedereen is van harte welkom aan boord.

Vossen Communicatie

Ruim anderhalf jaar geleden namen Frank, echtgenote Brigitte, zoon Fasco en schoondochter Selina bunkerschip Nautica Jansen over van de gebroeders Piet en Rudi Jansen. Van een jarenlang leven op een motortankschip in de internationale binnenvaart naar een vaste stek aan de wal in Maastricht. Een hele omslag, maar een geweldige keuze waar familie Hulsman nog steeds volledig achterstaat. Er is in die anderhalf jaar veel gebeurd.

Ambities
,,Met trots en passie zetten wij een traditie van zeventig jaar bunkeren en adviseren voort. Bestaande klanten van Nautica Jansen zijn ons na de bedrijfsovername in april 2019 trouw gebleven. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Daarnaast hebben we meer dan veertig nieuwe klanten mogen verwelkomen. Wij zien de toekomst met veel vertrouwen en ambitie tegemoet. Een toekomst waarin onze service naar klanten voorop blijft staan. Zo zouden wij bijvoorbeeld graag ooit een kleine olieboot toevoegen aan ons bedrijf. Enkel en alleen om onze klanten nog meer te ontzorgen. Als een schip aan het laden of lossen is en tegelijk gebunkerd kan worden, dan scheelt dat onze klanten veel tijd en dus geld.’’

Klantgerichtheid
Bij Nautica Jansen draait alles om klantgerichtheid. Klanten worden 24/7 op hun wenken bediend. Of dat nu in het weekend of ’s avonds laat is. Er is nagenoeg altijd iemand aanwezig die een klant kan helpen. Verder biedt de locatie aan de Maaspromenade in Maastricht veel voordelen. Klanten leggen bij Nautica Jansen aan en combineren het bunkeren vaak met boodschappen doen in de stad. Op loopafstand bevindt zich om de hoek een grote Jumbo supermarkt. Bunkeren en tegelijk inkopen doen, dat is pas handig.

Uitgebreid aanbod
,,Naast ons bunkerstation voor diesel en gasolie kunnen klanten in de winkel terecht voor alle scheepsbenodigdheden voor pleziervaart en binnenvaart en watersportartikelen. We bieden kwaliteitsmerken tegen gunstige prijzen. Maar ook voor gecertificeerde brandblussers en zwemvesten ben je bij ons aan het juiste adres. Wij werken nauw samen met tal van specialisten en gecertificeerde instanties waardoor wij mensen altijd op maat kunnen bedienen met het juiste advies en met kwaliteitsproducten. Daarnaast verkopen wij sinds kort ook kleding in onze winkel, zoals bijvoorbeeld mooie jassen en warme sweaters. Klanten vroegen daarom en dan komen wij natuurlijk graag tegemoet aan zo’n vraag.’’

,,Wij zijn een echt familiebedrijf en dat willen wij ook uitstralen. Klanten en relaties zijn altijd welkom voor een kop koffie en een gezellige babbel. Mensen die onze zaak bezoeken, blijven vaak even hangen voor een praatje. Dan delen ze hun verhalen met ons en wordt lief en leed samen gedragen. Dat vertrouwen en die band, daar kan ik echt van genieten’’, zegt Frank Hulsman stralend.