Met de levering van de eerste Stage V motor, levert MAN Rollo een directe bijdrage aan verduurzaming van de maritieme sector. MAN Engines investeert volop in emissiebeperkende technologie. Soms gaat het om disruptieve innovaties. Vaak om kleine verbeteringen van bestaande oplossingen. En altijd wordt geanticipeerd op de duurzaamheidsuitdagingen van morgen. Dat geldt ook voor de af-fabriek Stage V gecertificeerde maritieme motor. Hiermee heeft onder andere de binnenvaartsector toegang tot een duurzaam, compact, flexibel en kostenefficiënt alternatief voor traditioneel geëngineerde dieselmotoren.

De Stage V motor is een logisch vervolg op het IMO III vergroeningsoffensief dat fabrikant MAN eerder inzette. Technieken en learnings vanuit die zeevaart modellijn, werden doorvertaald naar een compacte binnenvaartoplossing. Het resultaat is een stille en zuinige motor, af-fabriek voorzien van hoogwaardige SCR nabehandelingsinstallatie. De eerste Stage V motor is inmiddels opgeleverd. In Nederland heeft het Rotterdamse waterbedrijf Evides de primeur. MAN Rollo dealer Vink diesel levert en bouwt de motor in.

Complete line-up
“Dit is een belangrijke stap richting verduurzaming van de binnenvaartsector,” vertelt Michel van Gulik, General Manager van MAN Rollo. “Op korte termijn komen er bovendien Stage V motoren op de markt met meer vermogen dan de huidige 300 kW variant. We werken dus toe naar een complete Stage V line-up voor voortstuwing en hulpvermogen. Dat is niet alleen positief voor de binnenvaartsector, maar ook voor schippers die dicht op de kust varen en de maatschappelijke en commerciële voordelen van duurzaam ondernemen onderschrijven.”

Meer informatie over Stage V: stage5.manrollo.com.