Logic Vision bedient met haar bedrijfssoftware voor de maritieme branche meer dan drieduizend gebruikers in binnen- en buitenland. Met hun branchepropositie die zij LV Maritime noemen laten ze zien dat ze er zijn voor de gehele maritieme wereld. Van de grootste jachtbouwer tot de kleinste toeleverancier.

Marketing & communicatiespecialisten Monique Verwoert en Arnold Mauritz leggen het principe van de Logic Vision ERP (Enterprise Resouce Planning) met de speciaal ontwikkelde software voor de gehele maritieme wereld uit. “Het grote voordeel is dat de basis Microsoft Dynamics Business Central is. Dat betekent dat de bekende programma’s als Outlook, Excel, Word en Teams geïntegreerd zijn. Het maakt het voor de gebruikers makkelijk om eraan te wennen.”

Modulair
“De opbouw is modulair en laat zich eenvoudig uitbreiden met programma’s van andere Microsoft Partners, zoals Power Apps (zie kader) een webshop, Netronic (visuele planning) , autorisaties, het verwerken van bonnetjes of Power BI. Je kunt er dus extra functionaliteiten aan koppelen en zo ontstaat er een ongekend scala aan mogelijkheden.”
Dat de software die Logic Vision ontwikkelt heeft verdraaid handig is voor een efficiënte bedrijfsvoering en de mogelijkheid biedt om op elk gewenst moment de meest actuele data real time te bekijken, hebben de vele maritieme klanten de afgelopen jaren wel gemerkt. De vele positieve reacties zeggen genoeg. “Zo’n ERP systeem maakt de bedrijfsprocessen inzichtelijk en legt verbindingen waardoor het veel tijd bespaart, menselijke fouten voorkomt en het management de gelegenheid biedt adequaat te handelen op basis van betrouwbare gegevens.”

Met Microsoft Dynamics Business Central Cloud is Microsoft Dynamics 365 Business Central ook toegankelijk gemaakt voor bedrijven die zichzelf als te klein beschouwen voor een ERP-systeem. De software is geheel online toegankelijk en kan het sneller in gebruik genomen worden. Als klanten via Logic Vision kiezen voor de standaardimplementatie van Business Central Cloud neemt Logic Vision de implementatiekosten voor eigen rekening. De gebruiker betaalt dan alleen een vast bedrag per maand.

LV Maritime
“Met LV Maritime laten we zien dat we er zijn voor de gehele maritieme wereld. Van de grootste jachtbouwer tot de kleinste toeleverancier. Of je nu scheepsmotoren levert of de kleinste sensor, we zijn dé leverancier voor de gehele maritieme branche. Onze klanten zich bevinden in de branches jacht- en scheepsbouw, toeleveranciers, rederijen, dienstverleners en de tug sector. Onze developers en consultants hebben affiniteit met deze branche en hebben vaak een maritieme achtergrond.” Het voordeel daarvan is dat zij vaak al aan één woord genoeg hebben om te begrijpen wat er bedoeld wordt.

Dat Logic Vision een betrouwbare ERP-partner is, staat als een paal boven water en dat is niet onbelangrijk in deze branche. Het geeft de maritieme ondernemer de unieke kans om grip te krijgen op de kosten, voorraadbeheer, personele en productbeschikbaarheid en vooral de financiële kant, waarbij ook de boekhouding geïntegreerd is. Niet versnipperd, maar uit één bron.” Voor de ondernemer is het tot slot belangrijk om te weten dat je met een ERP-systeem van een groot bedrijf als Microsoft kiest voor blijvende zekerheid.”

www.logicvision.nl

Power Apps voor optimalisering maritieme werkprocessen
Logic Vision zet ook Power Apps in voor het optimaliseren van bedrijfs- en werkprocessen. Hiermee is het mogelijk zakelijke apps te bouwen die gebruiksvriendelijk en flexibel zijn. Ze versoepelen de werkprocessen van maritieme bedrijven. Power Apps zijn makkelijk te bouwen. Kies de onderdelen uit die nodig zijn voor de specifieke werkprocessen en bouw daarmee zelf de app op. De apps zijn overal te gebruiken, zowel vanuit een webportal als mobiel. Urenregistratie, agendaplanner, to-do-lists, klantenportals, alles wat nodig is kan erin. Maar voor een individuele medewerker is het bijvoorbeeld ook mogelijk om er alleen een urenregistratie in bij te houden en die te koppelen aan een Excel-bestand. Het grote voordeel is dat Power Apps onderdeel is van het Microsoft Power Platform waarin ook apps als Office en Outlook zijn geïntegreerd.

Het is mogelijk de Power App zelf te bouwen, of dat uit te besteden aan Logic Vision dan wel te kiezen voor een al door Logic Vision gebouwde standaardapp. Vanuit de maritieme roots heeft Logic Vision met Power Apps een app ontwikkeld die speciaal is afgestemd op de wensen van maritieme klanten, met een servicemodule voor de monteur. Die kan zien welk werk er is te verrichten, ziet precies wat er moet gebeuren en geeft daarna aan hoelang het werk heeft geduurd en welke materialen zijn gebruikt. De klant kan in de app akkoord geven en daarmee kan de backoffice de opdrachten meteen afronden.

Vuurtoren
Wat doet die vuurtoren in het logo? Heel eenvoudig. Oprichter en eigenaar Maarten Speet vindt dat organisaties blind moeten kunnen varen op hun automatiseerder. Een stabiele en betrouwbare partner. Een baken, een kompas dat richting geeft en de plaats op zee bepaalt. Een vuurtoren wordt ook wel pijler genoemd en dat is precies wat Logic Vision wil zijn. Een baken en een betrouwbare pijler. Maarten Speet koos specifiek voor de 55 meter hoge vuurtoren van Ameland uit 1880. Saillant detail is dat Maarten er pas later achter kwam dat zijn opa als architect betrokken was bij de bouw van deze vuurtoren. Toeval?

Over Logic Vision
Logic Vision is leverancier van bedrijfssoftware voor de maritieme branche, met meer dan drieduizend gebruikers in binnen- en buitenland. Voor een efficiënte inrichting van maritieme bedrijfsprocessen is LV Maritime ontwikkeld, dat is gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central. Dankzij de Microsoft interface zijn gebruikers snel gewend aan LV Maritime. Met Microsoft Dynamics Business Central Cloud is Microsoft Dynamics 365 Business Central recentelijk ook toegankelijk gemaakt voor bedrijven die zichzelf als te klein beschouwen voor een ERP-systeem. De software is geheel online toegankelijk en kan snel in gebruik genomen worden.