In opdracht van Van Stee Offshore heeft Kooiman Marine Group de ombouw gerealiseerd van een nieuw Multi Purpose DP-2 Support Vessel. Medio juni 2020 zijn de laatste werkzaamheden afgerond waarna de “Zwerver I” in gebruik is genomen. Na 3 keer een schip ontworpen en gebouwd te hebben voor Van Stee offshore, voormalig HvS Dredging Support, is dit de eerste ombouw die Kooiman Marine Group voor hen gerealiseerd heeft.

De ‘Zwerver I’ kent een gemiddelde paaltrekkracht van 66T met een maximum waarde van 69T. Het schip is uitgerust met onder andere 8 thrusters, 2 spudpalen (Ø 1500 mm), een 4/5-point mooring system met 1400 m ankerdraadcapaciteit en luxe accommodatie voor 58 personen, inclusief bemanning. Hiermee is het werkschip ook uitermate geschikt voor het uitvoeren van werkzaamheden in getijdegebieden, zoals het leggen en repareren van kabels, onderhoudswerkzaamheden, ROV support, UXO clearance en meer.

“10 maanden geleden hebben we Kooiman Marine Group de opdracht gegeven tot het ombouwen van het voormalig werkschip Anna-B naar onze wensen. Hierbij is eigenlijk alleen het casco overeind gebleven en is grofweg 99% van het schip volledig vernieuwd”, aldus Arjan van Stee, eigenaar Van Stee Offshore. “Tijdens DP-trials en de inbedrijfsstelling heeft het schip haar capaciteit met geweldige resultaten getoond in zeer uiteenlopende configuraties. Met trots breiden we dan ook met de “Zwerver I” onze vloot, zowel in capaciteit als in mogelijkheden behoorlijk uit.”

“Het was een flinke uitdaging om het schip volledig om te bouwen naar alle wensen van Van Stee Offshore”, vult Arjan van der Zegen de Beer aan, operationeel directeur Scheepswerf Gebr. Kooiman. “Doordat zowel de engineering als de ombouw heeft plaats gevonden op onze eigen scheepswerven in Zwijndrecht en Dordrecht konden we makkelijk schakelen en hebben we weer een uniek werkschip opgeleverd.”

Doordat bij Kooiman Marine Group alle disciplines aanwezig zijn die nodig zijn voor een complexe ombouw kunnen deze en nieuwbouwprojecten aangegaan worden die voldoen aan internationale standaarden. Vakmanschap en oog voor kwaliteit zijn hierbij de basis voor zuiver op maat gemaakte schepen.