De Europese Logistieke Vervoerderscoöperatie (ELV) biedt uitkomst in het transport van houten prefab panelen naar Parijs.

Voor producent Woodteq heeft de ELV een vervoersoplossing gevonden die aansluit bij de wensen; het vervoer en leveren van lading aan klein vaarwater op een efficiënte, betrouwbare en een duurzame manier. Woodteq maakt hoogwaardige houtbouwprojecten voor de woning- en utiliteitbouw: van wanden, vloeren en daken tot complete constructies van hout. Voor een afnemer in Parijs moeten er houten prefab panelen geleverd worden die de constructie vormen voor een houten spiegeltent. In deze spiegeltent zullen theater- en andere voorstellingen georganiseerd worden.
Deur-tot-deur oplossing
De spiegeltent komt op een centrale plek in de binnenstad van Parijs. De loslocatie zit aan klein vaarwater en enkel met een spits te bereiken. De spits is met z’n 38 à 39 bij 5 meter en ongeveer 365 ton laadvermogen tegenwoordig het kleinste gangbare type binnenvaartschip. De spitsen Anti-lope en Optimist, beiden aangesloten bij de ELV, hebben vorige week de houten prefab panelen geladen en vervoeren deze naar Parijs. De panelen zijn geladen in Goor aan het Twentekanaal en worden deze week gelost in de binnenstad van Parijs aan het Canal de l’Ourcq. De materialen worden rechtstreeks naar de bouwplaats gebracht zonder dat er natransport nodig is. Zo worden de toch al zeer drukke wegen in Parijs niet belast. Dat maakt de kleine binnenvaart het slimme alternatief voor het vervoer over de weg, aangezien zij het transport over de haarvaten van de vaarwegen vrijwel van deur‐tot‐deur kunnen vervoeren.

Transport in beeld
Woodteq heeft het laadproces met drone beelden gevolgd. Ook draait een camera aan boord in de stuurhut mee om van een deel van de reis een zogenaamde ‘timelapse’ te maken. Zo is het transport mooi te volgen.

Over de ELV

De Europese Logistieke Vervoerderscoöperatie (ELV) is een samenwerkingsverband van Belgische, Duitse, Franse en Nederlandse binnenvaartondernemingen. De ELV bedient met bijna honderd eigen schepen en een totaal laadvermogen van 350 tot 950 ton, de haarvaten van het Europese vaarwegennet. Hun specialisme is transport van en naar Frankrijk. De schepen aangesloten bij de coöperatie vervoeren allerlei soorten lading, zowel bulk als stukgoed. Naast alle voordelen van vervoer over water, biedt de ELV een compleet logistiek dienstenpakket, met door-to-door vervoer door heel Europa. Zo ook voor dit transport, waar de lading precies op de plaats van bestemming wordt afgeleverd, zonder de inzet van natransport. Heel efficiënt en betrouwbaar.