2 oktober 2019, Germersheim/Hamburg: Logistiek dienstverlener DP World Inland versterkt zijn managementteam in Duitsland. Per 1 oktober 2019 gaat Kai Hansen (52), expert in intermodaal vervoer, aan de slag als Senior Commercieel Manager. Hansen zal de commerciele activiteiten van DP World Inland in Hamburg verder uitbouwen.

Dr. Martin Neese, directeur van DP World Inland: „De benoeming van Kai Hansen sluit aan bij onze bedrijfsstrategie en faciliteert verdere groei van onze activiteiten in de toekomst. Met Kai Hansen hebben we een ervaren specialist met veel marktkennis in het managementteam opgenomen. Hij gaat strategisch leiding geven aan ons commercial-team, branche-specifieke marketingconcepten voor nieuwe diensten ontwikkelen en natuurlijk ook de dienstverlening aan onze bestaande klanten ondersteunen.”
Kai Hansen volgde een expediteursopleiding en heeft jarenlange ervaring in de logistiek. Hij was ruim 15 jaar werkzaam in de verkoop bij Contargo. In 2016 stapte hij over naar Alcotrans Container Line, een onderdeel van de neska-groep. Sinds mei 2018 was hij directeur van neska Schiffahrts- und Speditionskontor GmbH in Duisburg en neska Intermodal GmbH in Hamburg.
„Ik vind het een mooie uitdaging om in deze beslissende fase aan te haken bij de bedrijfsontwikkeling van DP World Inland”, aldus Kai Hansen. “Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan verdere groei en gezamenlijk met het Inland-team branche-specifieke intermodale oplossingen te ontwikkelen waar onze klanten van profiteren.”

Over DP World:
Als toonaangevend speler in de wereldhandel is DP World een integraal onderdeel van supply chain. We zijn op verschillende terreinen actief – van de exploitatie van zeehaven- en inland-terminals via maritieme en logistieke dienstverlening tot het aanbieden van technologische handelsoplossingen.
We hebben een portfolio van 78 scheeps- en inland-terminals, ondersteund door meer dan 50 bedrijven in 40 landen op zes continenten. We zijn sterk vertegenwoordigd in zowel groeimarkten als reeds volwassen markten. Met het oog op de toekomstige ontwikkeling van de wereldhandel streven we ernaar een positieve en duurzame bijdrage te leveren aan maatschappij en economie.
Ons geëngageerde team van meer dan 46.000 medewerkers uit 120 landen onderhoudt duurzame relaties met rederijen, importeurs en exporteurs, stedelijke overheden en andere spelers in de globale supply chain. Zo creëren we meerwaarde en bieden we kwalitatieve diensten aan, vandaag en morgen.
Containerbehandeling, de kernactiviteit van ons bedrijf, genereert ruim de helft van onze omzet. In 2018 behandelde DP World 71,4 miljoen TEU (twintig-voet-containers). Dankzij continue ontwikkeling en uitbreiding verwachten we dat de huidige bruto capaciteit van 91,2 miljoen TEU in lijn met de marktvraag verder zal groeien.
Door vooruit te denken en in te spelen op trends en innovatie willen we de meest productieve, efficiënte en veilige handelsoplossingen in de wereld ontwikkelen.

Over DP World Inland
DP World Inland, de logistieke tak van DP World op het Europese vasteland, bestaat uit vier trimodale containerterminals in het binnenland met ruim 200 medewerkers.