Kwant Controls is met haar innovatieve wetenschappelijke publicatie over de integratie van haptische techniek in voorstuwingssystemen geselecteerd voor de International Naval Engineering Conference and Exhibition (INEC) 2020.
Het wereldwijd toonaangevende INEC heeft als doelstelling technici wereldwijd uit te dagen om decennia vooruit te kijken. De focus is op integratie van techniek en intellectuele voorsprong in toepassingen voor hoofdzakelijk de marinevloot.

Kwant Controls heeft zich met haar publicatie gericht op de integratie van haptische patronen feedback in nautische instrumenten/control units. Daarmee wordt de aansturing van voortstuwingssystemen intuïtiever en veiliger. Dit is een innovatie die veel potentie voor de marinevloot maar ook daarbuiten heeft, bijvoorbeeld voor mode transities in hybride voorstuwingssystemen.

Tijdens de conferentie op 6 oktober zal de publicatie gedeeld worden, gevolgd met een inhoudelijke discussie over de toepasbaarheid van deze technologie. Graag nodigt Kwant Controls de NMT leden uit om in gesprek te gaan over hoe deze techniek ingezet kan worden op bestaande en nieuwbouw schepen.