De redactie van de Maritiem Courant is begin deze maand overvallen door het verdrietige nieuws van het overlijden van onze trouwe medewerker Jan van de Nes. De samenwerking met Jan ging al jaren terug. Hij schreef al verhalen voor onze toenmalige speciale offshore-uitgave North Sea News en bleef dat doen toen het offshore-nieuws vast onderdeel werd van de Maritiem Courant. Hij was deskundig op het gebied van de olie- en gasindustrie en maakte, zoals de hele sector, in de laatste jaren de transitie mee naar de opwekking van duurzame energie. Daarbij was hij enthousiast volger van de toonaangevende (veelal Nederlandse) spelers bij hun imposante projecten over de hele wereld.

Jan kwakkelde al langere tijd met zijn gezondheid, maar bleef altijd doorschrijven, zelfs als hij in lange, ingrijpende behandelingen zat. Eind april liet hij weten dat hij verder verpleegd zou worden in het hospice in Den Helder en kondigde hij wederom strijdbaar aan dat hij gewoon zou doorwerken. Helaas volgde kort daarna het bericht van zijn overlijden.

Wij wensen zijn echtgenote Yvonne en alle dierbaren van Jan veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Wij zullen zijn verhalen, maar vooral het plezierige contact met Jan missen.