Humphree maakt het verschil tussen:
• Laag of hoog brandstofverbruik
• Uitstekend zicht vanaf het roer of slecht zicht vanaf het roer
• Een fantastische vaarervaring of een middelmatige
• Genieten of zeeziekte

Sinds eind 2021 is DCS Marine Waterjets BV aftermarket dealer van het Zweedse bedrijf Humphree AB. Met dit merk, bekend om hun trim- en stabilisatiesystemen, ook wel interceptors genoemd, breidt DCS het assortiment uit.

DCS is verdeeld in 2 divisies. Allereerst DCS International BV: de Benelux distributeur van Kobelt voor de levering en installatie van elektronische en mechanische motorbedieningen, schroefasremmen en stuurwerken. DCS International is ook leverancier en producent van Orscheln trek- en duwkabels van uiterst hoge kwaliteit. De divisie DCS Marine Waterjets BV is gespecialiseerd in waterjetvoortstuwing voor snelle schepen zoals werkschepen, loodsboten, fast ferries en voor de windmolenparkindustrie. De trim- en stabilisatiesystemen van Humphree zijn een mooie aanvulling op de waterjetvoortstuwingen.

Humphree
Sinds 2002 ontwikkelt Humphree premium producten voor de maritieme commerciële en niet-commerciële markt die een significant verschil maken op zee. Voor semi planerende en planerende boten zorgen de op interceptor gebaseerde stabilisatiesystemen ervoor dat u minder rol- en stampbewegingen kunt maken. Ook de beste prestaties, het laagste brandstofverbruik en veilige comfortabele bochten. De trimvlakken van de interceptor bieden het meest efficiënte trim- en stabilisatiesysteem op de markt. Humphrees elektrisch vinstabilisatiesysteem stabiliseert uw boot voor anker en over het hele snelheidsbereik met unieke prestaties, ook tijdens bochten die integreren met de besturing van de boot. Met de combinatie van interceptors en vinstabilisatoren krijgt u de exclusieve mogelijkheid om uw boot volledig comfortabel te besturen. Het is veilig, of u nu voor anker ligt of aan het cruisen bent.

24/7 Service
DCS kent een ruime klantenkring. Uiteraard de binnenvaart, maar ook defensie, windfarm- en olie-industrie, baggersector, sleepbotenbranche en de KNRM behoren ertoe. Een ongelofelijk belangrijke troef is onderhoud en service voor de schepen. Het devies van DCS is: ‘stilliggen is geen optie’. Vandaar ook de 24/7 service. Zo veel als mogelijk proberen wij telefonisch zaken op te lossen, mocht dit niet lukken dan proberen wij zo spoedig mogelijk aan boord te zijn. Vanwege de uitgebreide klantenkring is DCS ook internationaal actief.

DCS gaat veel verder dan de eerdergenoemde productgroepen die de revue zijn gepasseerd. Door de ervaring en de vele connecties in de branche helpen wij graag om naast ons eigen vakgebied een schipper van voor tot achter uit de problemen te helpen. Daar kruipt het binnenvaartbloed van eigenaar Patrick Hoekstra precies waar het kruipen moet!