Duurzame toepassingen perslucht en stikstof mogelijk met Atlas Copco equipment

De maritieme sector staat voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid: verlaging van emissies en de aankomende nieuwe milieuregelgeving. Als equipmentleverancier binnen de sector kijkt Atlas Copco dan ook zeer kritisch naar de CO2-footprint van de productie van de maritieme installaties, maar vooral ook naar de duurzame inzetbaarheid van de installaties tijdens het gebruik aan boord van schepen. De inzet van energie-efficiënte oplossingen aan boord van schepen dragen uiteindelijk bij aan het behalen van de doelstellingen, bijvoorbeeld gesteld in de Green Deal voor de binnenvaart.

Met een uitgebreid productaanbod is Atlas Copco een vertrouwde partner binnen de maritieme industrie op het gebied van persluchtoplossingen, met zowel een breed scala standaardproducten als de mogelijkheid tot volledig ontwerp volgens de specificatie van de klant. De compressorinstallaties zijn speciaal ontworpen voor de moeilijkste omstandigheden aan boord van schepen en offshore toepassingen. Ze zijn uiterst betrouwbaar, energie-efficiënt, uitgerust volgens de hoogste standaard en leveren een constante luchtstroom. Ook voldoen de Atlas Copco maritieme machines aan de eisen die gesteld worden door de Marine Classificatie Bureaus.

Stikstof aan boord
Atlas Copco levert naast compressoren voor Marine toepassingen ook stikstofgeneratoren voor schepen. Hiermee is het meest complete bereik van stikstoftoevoer haalbaar met de hoogste energie-efficiëntie. De stikstofgeneratoren van Atlas Copco werken op basis van pressure swing adsorption (PSA) of met membraantechnologie en hebben een regelbare N2-zuiverheid van 95 tot 99,999 procent. Een flexibele oplossing voor een betrouwbare bron van stikstof!

Service in de haven
Het waarborgen van de kwaliteit van de installaties, en deze in optimale conditie te houden, gaat hand in hand met een regelmatig en goed onderhoud. Iets wat voor een varend schip niet altijd even makkelijk is om in te plannen, en onnodig aan de wal liggen is ook niet wenselijk. Atlas Copco heeft daarvoor een service beschikbaar, SMARTlink. Dit zorgt voor continue online bewaking van de machine, geeft inzicht in de prestaties van de installatie en stuurt vroegtijdige waarschuwingen en aanbevelingen naar uw computer of smartphone. Ook biedt Atlas Copco een wereldwijde dienstverlening en heeft in de meeste havens een servicesteunpunt. Waar en wanneer er behoefte is, kan worden teruggevallen op onze organisatie voor toegang tot originele reserveonderdelen en getrainde Marine Service Engineers.

Wanneer we met onze klanten werken, hebben we één doel in gedachten:
duurzame productiviteit. Ook benieuwd of u energie kunt besparen met een Atlas Copco installatie aan boord van uw schip?
Neem contact op met ons Marine team in Zwijndrecht via 078- 6230 230 of
mail naar marine.nl@atlascopco.com.