Koninklijke Boskalis Westminster NV heeft onlangs een handvol contracten voor zwaar zeetransport in de wacht gesleept. De contracten zijn toegekend door verschillende opdrwachtgevers en hebben een gezamenlijke waarde van ongeveer 120 miljoen dollar. Het merendeel van de projecten wordt in 2021 en 2022 uitgevoerd.

Na het succesvolle transport vorig jaar van een grote zogenoemde box-shaped FPSO (Floating Production, Storage & Offloading unit) heeft Boskalis het contract verworven om een soortgelijke FPSO van China naar Brazilië te transporteren. Met een gewicht van ruim 91.000 ton betekent dit transport, waarmee eind 2019 zal worden gestart, opnieuw een record voor de BOKA Vanguard.

Boskalis heeft tevens een contract binnengehaald voor het transport van verschillende grote LNG-modules van een productiewerf in China naar Rusland. Dit zorgt voor bezetting van de twee high-end zware-ladingschepen Blue Marlin en de Black Marlin, vanaf het tweede kwartaal van 2021.

De White Marlin en Blue Marlin worden in 2021 en 2022 ingezet voor het transport van een FPSO van de productiewerf in China naar de Noordzee en het vervoer van twee zogenoemde Floating Production Systems van Singapore naar de Golf van Mexico.