De zestiende editie van Maritime Industry op 12, 13 en 14 mei 2020 in Evenementenhal Gorinchem is nagenoeg volgeboekt. De vakbeurs voor de binnenvaart breidt dit jaar voor het eerst uit naar de volledig vernieuwde bovenverdieping. Hierdoor ontstaat 5.800 vierkante meter aan extra beursruimte. Deze nieuwe plekken vallen in de smaak onder exposanten. Hier presenteren grote namen zich, zoals Valvoline, Sendo Shipping, Vuicon engineering, Maritieme Academie Harlingen, Pooltrading BV, Advance Europe, Wittig en Smash Smart Shipping (Rijkswaterstaat).

“De laatste jaren groeide Maritime Industry uit zijn jasje. Met de uitbreiding naar een volledig vernieuwde bovenverdieping hebben we een flinke groei kunnen realiseren. Hierdoor kunnen we de vakbeurs blijven ontwikkelen en nieuwe initiatieven ontplooien. Daar ontbrak voorheen de ruimte voor, maar nu kunnen we het beursconcept een volgende boost geven. We zijn dan ook enorm blij dat grote namen zich gaan presenteren op de vernieuwde bovenverdieping”, zegt Bianca van Grinsven namens Maritime Industry.

Smash Smart Shipping (Rijkswaterstaat) is één van de exposanten die zich presenteert op de bovenverdieping. Van Grinsven: “Zij zijn tegelijkertijd onze samenwerkingspartner waarmee we Het Paviljoen van de Toekomst hebben opgezet. Hiermee spelen we in op de actualiteiten van de branche. Dankzij onder andere het EICB worden bezoekers verrijkt met kennis in het gratis te bezoeken kennistheater waarin digitalisering, nieuwe emissie eisen en de modal shift naar de binnenvaart worden behandeld. Naast de bekende exposanten die zich reeds inspannen op deze thema’s, vormt dit een zeer interessante aanvulling voor de bezoeker van Maritime Industry.”

Verder maakt de beursorganisatie het overkoepelende beursthema van dit jaar bekend: ‘Het roer gaat om’ met als subtitel ‘Transformatie in de binnenvaart’. “We hebben bewust voor dit thema gekozen, omdat de binnenvaart aan de vooravond van nieuwe wetgevingen en milieueisen staat. Het roer gaat dus letterlijk om”, aldus Van Grinsven.

De beursvloer van de zestiende editie van Maritime Industry is momenteel voor 95 procent volgeboekt. Meer dan 400 exposanten hebben zich al ingeschreven. Hierdoor vormt de vakbeurs ook in 2020 weer het meest complete platform voor de maritieme industrie. De beurs is op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 mei 2020 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem.

Voor meer informatie: www.maritime-industry.nl.