Een splinternieuwe naam en een warm welkom als incentive provider van Green Award. Dat waren de ingrediënten van de feestelijke bijeenkomst op de stand van DGA Shipping op de beurs AntwerpXL.

Bevrachter en rederij DGA Shipping neemt 100 procent van de Green Award certificaatkosten over van schepen die bij hen onder contract varen. Dirk Verstraeten, CEO van DGA Shipping: ,,Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de vergroening van de binnenvaart. Wij willen zo ons steentje bijdragen om schepen te stimuleren een extra stap te zetten en de impact op het milieu te verminderen.’’
Dirk Verstraeten ontving het Green Award bord uit handen van Jan Fransen, Executive director van Green Award, waarmee de samenwerking bezegeld is.

Jan Fransen is met plezier naar de Zuiderburen afgereisd. ,,Green Award is een Nederlands concept, maar het aandeel buitenlandse schepen groeit gestaag. We ontvangen steeds meer aanvragen vanuit Duitsland, België, Luxemburg en Frankijk. Een goed teken, want vergroening van de binnenvaart kent geen grenzen: het gaat heel Europa en zelfs de hele wereld aan. Daarom ben ik blij met de support van zo’n grote partij als DGA Shipping. Hiermee zetten we met elkaar steeds meer zoden aan de dijk.’’
DGA Shipping is gevestigd in de haven van Antwerpen en heeft meer dan tachtig jaar ervaring als rederij en bevrachtingskantoor. De vloot bestaat uit duwbakken en -boten en is goed voor 250 duizend ton laadvermogen. De vloot vervoert bulk en breakbulk goederen over de waterwegen in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.