Garmin kondigt vandaag MSC™ 10 marine satellietkompas aan met multi-band GNSS en een volledig geïntegreerd stand- en koersreferentiesysteem voor een vlotte en nauwkeurige GPS-afgeleide koers en positie op het water.
 
“Garmin was de eerste die een maritieme GPS-antenne leverde die gebruik maakte van multi-band GNSS-ondersteuning, en we zijn blij dat we deze innovatieve technologie kunnen blijven aanbieden met het MSC 10 satellietkompas”, aldus René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement. “De GPS-gebaseerde MSC 10 is een geavanceerd navigatie-instrument dat niet wordt beïnvloed door magnetische interferentie, dus zelfs in moeilijke situaties weet je precies waar je naartoe gaat.”
 
Door gebruik te maken van zowel L1 als L5 GPS frequenties, samen met multi-constellatie ondersteuning (GPS, Galileo1, GLONASS en BeiDou1), biedt de MSC 10 superieure positienauwkeurigheid2 en koersnauwkeurigheid binnen 2 graden. De 10Hz snelheid van de positie-update levert betere, meer gedetailleerde tracking informatie. En omdat de MSC 10 satellietsignalen gebruikt, is hij ontworpen om magnetische interferentie te elimineren waardoor de nauwkeurigheid van de koers niet wordt verminderd.  
 
De MSC 10 is eenvoudig te installeren en kan worden gebruikt als de primaire positie- en koerssensor voor meerdere systemen, waaronder stuurautomaten. Naast koersinformatie levert de MSC 10 ook betrouwbare, nauwkeurige informatie over het rollen en stampen. Informatie over de deining, zelfs in ruwe zee, wordt rechtstreeks naar een compatibele Garmin kaartplotter gestuurd via het NMEA 2000® netwerk. In het zeldzame geval dat het satellietsignaal wegvalt, schakelt het systeem naadloos over van GPS naar magnetische kompasinformatie3.
 
De MSC 10 is NMEA 2000-gecertificeerd en compatibel met een groot aantal Garmin-kaartplotters, waaronder de bekroonde GPSMAP® 8400/8600-serie, de nieuwe GPSMAP 7×3/9×3/12×3-serie, en de GPSMAP 10×2/12×2-series. De MSC 10 zal naar verwachting in mei 2021 beschikbaar zijn voor een adviesprijs van €999.
 
Kijk voor meer informatie, inclusief de volledige lijst van compatibele producten, op garmin.com/marine