Terug in de tijd: de werf waar René Franssen zijn carrière begon.

Voor alles is een oplossing te vinden. ‘Kan niet bestaat dan ook niet’ voor Franssen Groep Isolatie & Steigerbouw. En dat al gedurende precies een halve eeuw!

De Franssen Groep jubileerde afgelopen jaar. In 2021 was het precies vijftig jaar geleden dat René Franssen in een oude varkensschuur achter zijn woning een isolatiebedrijf begon. Een grote stap voor de toenmalige medewerker van een scheepswerf in Deest.
Zijn keuze om voor zichzelf te beginnen bleek echter een gouden zet, want in de decennia die volgden, groeide de eenmanszaak uit tot een onderneming die wereldwijd actief is in het isoleren van onder andere schepen, fabrieken, motoren en filtersystemen. Daartoe zijn anno nu meer dan 125 medewerkers actief. Stuk voor stuk mensen die het motto ‘Kan niet bestaat niet’ aanhangen. Want, stelt Remon Franssen die in 2001 het bedrijf van zijn vader overnam: ,,Wij lossen iets altijd op. En als ons dat zelf niet lukt, weten we altijd iemand te vinden die dat wel kan.’’

Scheepsisolatie
En dus kan de klant gegarandeerd rekenen op de expertise van de Franssen Groep. De helft van de klantenkring is actief in de scheepsbouw, waar het bedrijf al decennialang internationaal toonaangevend is op het gebied van scheepsisolatie. Dit in de binnenvaart en zeevaart, maar onder andere ook in de jachtenbranche.
,,De scheepvaart is altijd een rode draad in ons bedrijf geweest. Mijn vader is daarmee al begonnen’’, verduidelijkt Remon Franssen de al decennialange vanzelfsprekende band met de maritieme sector. Die vloeide voort uit de eerdere werkzaamheden van de bedrijfsoprichter op de scheepswerf in Deest, waar destijds nog zeeschepen werden gebouwd. ,,Zijn eerste project binnen zijn eigen onderneming was dan ook een zeeschip’’, blikt Remon Franssen terug. Dat was natuurlijk een uitdagend én prachtig project en tot op de dag vandaag gaat het bedrijf geen uitdaging uit de weg. ,,Of het nu het isoleren van een luxe jacht bij Oceanco is of gaat om het isoleren van een roeiboot: onze werkzaamheden zijn zeer divers en omvatten in de scheepsbouw onder andere het isoleren van leidingen, machinekamers en accommodaties.’’

Kwaliteit wint
Van alle markten is de onderneming dus thuis. De medewerkers dragen niet voor niets veelzeggend uit ‘overal bewijzen van hun vakmanschap achter te laten’. Dat dit geen loze beloften zijn, blijkt uit de goed gevulde orderportefeuille én uit het feit dat klanten de Franssen Groep bij herhaling weten te vinden. Niet alleen in de maritieme sector, maar ook in de industriële sector, woningbouw en utiliteit, waar de specialist in isolatie en steigerbouw eveneens talrijke diensten levert. Dit vanuit de overtuiging dat, zoals Remon Franssen aangeeft: ‘Kwaliteit áltijd wint’. Wat tot uiting komt in het eindproduct en in de werkwijze binnen de onderneming, waar volgens korte lijnen met klanten wordt gecommuniceerd. En waar de kwaliteit op hoog niveau wordt gehouden, dankzij het koppelen van jong technisch talent aan collega’s die al vele decennia bij Franssen Groep Isolatie & Steigerbouw actief zijn en dus precies het klappen van de zweep kennen.

Ervaring
,,Wij hebben collega’s die al ruim vijfenveertig jaar in dienst zijn’’, stelt Remon Franssen niet zonder trots. Deze mensen zijn er dus bijna vanaf het prille begin bij geweest. Dat is bijzonder. Het tekent immers niet alleen de positieve bedrijfscultuur waarvan duidelijk sprake is, maar hierdoor is ook altijd een schat aan ervaring binnenshuis gehouden. Daarvan plukt de onderneming elke dag opnieuw de vruchten. Het bedrijf heeft er ook nooit voor geschroomd om andere markten aan te boren. Toen het bijvoorbeeld begin jaren tachtig in de scheepvaart heel erg rustig werd, heeft de onderneming bedrijvigheid in de keramische industrie gecreëerd. ,,Wij pakken altijd graag iets aan en zijn niet bang’’, aldus Remon Franssen.
En ja, natuurlijk is hij trots op zijn bedrijf dat hij als tweede generatie samen met zijn medewerkers mag voortzetten. Daarbij is de blik gericht op de toekomst en ontstaat steeds meer aandacht voor duurzaamheid. En de veelzijdigheid blijft een belangrijk gegeven. Of het nu gaat om advies en projectbegeleiding, demontage, steigerbouw of tracing van leidingen en het aanbrengen van isolatie: Franssen Groep Isolatie & Steigerbouw staat klaar. Of zoals Franssen en zijn collega’s het verwoorden: ,,Met onze turn-key oplossingen nemen we graag complete projecten en daarmee alle zorgen daaromtrent uit handen!’’