Stern Bedrijfswagenspecialisten Vincent Zee (links) en Ronald Vrijenhoef.

Binnenvaartondernemers, toeleveranciers en de dienstverlening eromheen maken heel wat kilometers met bedrijfswagens. Wie goed oplet, ziet er veel tussen uit de Ford Transitlijn. Voor Stern bedrijfswagenspecialisten Vincent Zee en Ronald Vrijenhoef aanleiding om extra aandacht te besteden aan de maritieme branche.

Leo van Teeffelen

Beide mannen werken vanuit een regio waar de binnenvaart een belangrijke rol speelt. Ronald heeft Dordrecht en Zwijndrecht als werkgebied, Vincent Gorinchem, een deel van de Alblasserwaard inclusief Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, Leerdam en Werkendam.

Kennismaken
Zij heten iedereen uit de branche welkom in de Dordtse of Gorcumse vestiging, maar omgekeerd komen de heren net zo lief langs om een passende uitvoering uit de Transitfamilie te presenteren. Aan ervaring ontbreekt het hen niet. Ronald Vrijenhoef begon in 2007 bij Ford Rotterdam en heeft in verscheidene Stern (voorheen Ardea) vestigingen gewerkt. Sinds enkele jaren is Dordrecht zijn uitvalbasis. Zijn voorliefde voor de bedrijfswagenbranche is na de nodige opleidingen en cursussen omgezet in het certificaat Transit Center Accountmanager. Ook Vincent Zee bezit dat certificaat. Hij begon in 2004 bij het voormalige Romeijn & Van Zanten in Dordrecht en heeft net als zijn collega bij verschillende vestigingen in de regio gewerkt om in 2011 te kiezen voor de functie van bedrijfswagenadviseur. Hij heeft Gorinchem als uitvalsbasis.

One stop shop
Beide heren hebben zich ontwikkeld tot specialisten die ondernemers en wagenparkbeheerders adviseren. En er valt genoeg te adviseren na eerst geluisterd te hebben wat de wensen zijn. Gewicht, volume, laadvermogen, trekgewicht, aantal personen, gesloten versie, open laadbak, benzine, (bio)diesel, Mild Hybrid of Plug-In Hybrid. En daarmee zijn we er nog niet. ,,Een Ford Transit Centrum regelt het liefst alles voor de klant. Van kant-en-klare af fabriek oplossingen tot bedrijfswageninrichting, opbouw, bestickering enzovoorts. Voor speciale wensen werkt Stern samen met Qualified Vehicle Modifiers (QVM) die uitsluitend binnen de Fordspecificaties werken met originele onderdelen.’’
Waar de klant vroeger een kale bestelwagen aanschafte om die aanpassingen bij tal van bedrijven te laten verrichten, heeft de klant nu te maken met één contactpersoon die alles regelt en de bedrijfswagen als one stop shop turnkey aflevert. Ook operationele en financial leasing, financiering en verzekeringen kunnen zij verzorgen.

Service around the clock
De Transitfamilie is geliefd vanwege de betrouwbaarheid en inzetbaarheid, maar het onderhoud, reparaties of schadeherstel zal toch moeten plaatsvinden. En dan het liefst zo goed en snel als mogelijk om de inzetbaarheid maximaal te houden; zéker in de maritieme sector een must. Daarom is de werkplaats bij een Ford Transit Center langer open, worden beurten extra snel uitgevoerd, vinden de meeste reparaties plaats binnen 24 uur en kan een ingebouwd modem een mogelijke uitval nog meer minimaliseren. Service around the clock, waarbij direct vervangend vervoer beschikbaar is.
Ronald Vrijenhoef en Vincent van Zee zijn niet van de pracht en de praal of andere overbodige opsmuk. Ze zijn nuchter, schuwen de humor niet, maar leven en denken vooral met de klant mee. Het gaat ze om langdurige zakelijke relaties. Beiden hebben al de nodige klanten in de maritieme sector en dat bevalt wederzijds erg goed. Vandaar dat zij extra aandacht voor de maritieme sector op hun plaats vinden.

https://www.stern.nl/ford/vestigingen/gorinchem
https://www.stern.nl/ford/vestigingen/dordrecht