223.000
We zijn doorgaans terughoudend over de hoogte van ons salaris, maar dat van de nieuwe directeur van de Haven Rotterdam ligt op straat. Of beter in de lokale politieke arena aan de Coolsingel waar de hoogte van het bedrag punt van discussie is. Dat bedrag zou niet boven het maximale inkomen (223.000 euro) in de publieke sector mogen uitkomen, vindt Leefbaar Rotterdam. Havenbaas Allard Castelein, die ermee stopt, ontvangt als basis 423.235 euro, plus aanvullingen. Hij startte met 328.225 euro. Het Havenbedrijf Rotterdam is een niet-beursgenoteerde naamloze vennootschap. De aandelen worden gehouden door de gemeente Rotterdam (circa 70 procent) en de Nederlandse Staat (circa 30 procent).

———

Stenen en zand gezocht
De gemeente Rotterdam is op zoek naar gebruikt(e) zand en stenen voor het toekomstige Nelson Mandelapark in de Maashaven. Ongeveer 700.000 m3 zand en 60.000 m3 stenen zijn nodig. De ligplaatsen voor de binnenvaart blijven hier gehandhaafd. Het park (zo’n 10 voetbalvelden groot) op de kop van de haven dienst straks voor recreatie.
(Impressie gemeente Rotterdam)

———

Opgelet!
Het kanaal van Sint Andries is tot en met maandag 20 maart gesloten op werkdagen tussen zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds. Er wordt dan gebaggerd. Het water Sint Andries is een kort kanaal tussen de Maas en de Waal in het Gelderse rivierengebied bij Maasdriel.

———

Sophia
Blue Amigo heeft weer cadeautjes afgeleverd bij het Sophia Kinderziekenhuis. Met de bouwpakketten kunnen ernstig zieke kinderen als afleiding en ontspanning nautische objecten in elkaar zetten. En dat wordt zeer gewaardeerd.
(foto Blue Amigo)

———

Knap staaltje werk
De nieuwe sluis Terneuzen is volop in beweging. Zo werd ‘even’ een tijdelijke brug aangelegd over de sluiskolk om verkeer om te kunnen leiden. De bouw van de nieuwe sluis gaat nu hard. Dit jaar vaart het eerste schip er doorheen en moet de monsterklus zijn geklaard.
(Foto sluis Terneuzen)

———

Circulaire rioolbuizen
In de Nieuwe Waterweg worden schoongemaakte oude rioolbuizen gelegd, die dienst doen als langsdam. Rijkswaterstaat zet daarmee in op circulair gebruik van materialen. Achter de dam moet een luwte ontstaan, die goed is voor vissen, waterplanten en vogels.
(foto Rijkswaterstaat)