Hoe groeiden de Drechtsteden uit tot wereldleiders in delta-technologie? En vooral: hoe behouden we deze innovatieve koppositie? Ontdek het tijdens de Masterclass Friends of the River. Reserveer 2 juli vanaf 20.00 uur vast in uw agenda. Dan gebeurt het, live vanuit het Energiehuis Dordrecht.

1421 was het jaar van de Sint Elisabethsvloed. Dordrecht ging de strijd aan met het water. Met succes. We werden de rivieren de baas. De Drechtsteden zijn inmiddels wereldleider in de delta-industrie met een hecht cluster van maritieme toeleveraars en specialisten. Doel bereikt?
In de Masterclass Friends of the River kijken we met trots terug op 600 jaar innoveren. Maar we kijken vooral vooruit. We staan immers aan het begin van een nieuw tijdperk met nieuwe uitdagingen. Klimaatverandering, ruimtegebrek en een toenemend ecologisch bewustzijn. We moeten onszelf opnieuw uitvinden. Onze bedrijven kunnen dat als geen ander. Samen met ondernemers, bestuurders en kennisinstellingen zetten we een punt achter 600 jaar strijd. We sluiten een nieuw pact. Op 2juli worden we weer vrienden van de rivier. Live vanuit het Energiehuis in Dordrecht.

Het programma

In Friends of the River nemen drie experts het publiek mee in de wereld van de Drechtstedelijke waterbouw; toen, nu en in de toekomst. We zien hoe de regio zich na de vloed ontwikkelde tot koploper in deltatechnologie, hoe we nu op een steeds duurzamere wijze met de rivieren omgaan en hoe we samen streven naar een groene toekomst. Aan tafel praten we verder over hoe we de delta-economie toekomstbestendig kunnen maken. Welke concrete acties zijn er nodig? Samen met ondernemers en bestuurders sluiten we 600 jaar strijd af en gaan we een nieuwe, duurzame alliantie aan met de rivier voor de komende 600 jaar. Sluit u ook aan?

Wat? Online masterclass over de Drechtstedelijke Deltatechnologie

Wie? Bedrijven, young professionals, onderwijs, bestuurders (regionaal en nationaal) en overige geïnteresseerden.

Wanneer? 2 juli, 20:00u, live vanuit het Energiehuis Dordrecht. Hier te zien.