Marian Dekker toont het nieuwe pronkstuk in de showroom van Dekker Marine: de nieuwe 4XC-lijn van Ranieri, speciaal ontworpen voor Honda Marine-dealers in Europa.

Een primeur in het Zeeuwse Sint Annaland. In de showroom van Dekker Marine staat de allereerste boot in Nederland uit de gloednieuwe 4XC-lijn van Ranieri.

Ranieri console boten staan bekend om hun compromisloze bouwkwaliteit, eigentijdse Italiaanse styling en enorm goede vaareigenschappen. De 4XC-lijn is speciaal ontwikkeld voor Honda-marine dealers in Europa. Dekker Marine is een van de drie Nederlandse dealerbedrijven waar ze te koop zijn.
Tros tonen eigenaars Patrick en Marian Dekker van Dekker Marine het eerste in Nederland afgeleverde exemplaar uit deze compleet nieuwe Ranieri-lijn. Het Italiaanse merk is de bouwer, maar het is het eerste scheepsmodel dat zo nadrukkelijk met en voor Honda ontworpen is. Omdat het ontwerp helemaal is toegespitst op de Honda-motor kunnen de boten door de dealerbedrijven snel gebruiksklaar worden gemaakt voor de klant.
De 4XC-schepen worden vrijwel compleet gerigged aangeleverd. De vaste brandstoftank, een ingebouwde watertank, bekleding, rvs afwerking, telescopische zwemtrap, navigatieverlichting; het zit allemaal standaard in het pakket. Normaal gesproken zijn dat allemaal extra kosten die er nog bij komen na aankoop van een boot, maar hier valt het allemaal binnen het aankoopbedrag. Dat maakt deze lijn prijstechnisch zeer interessant.

Sportief
,,Hij heeft een prachtige onderwaterlijn’’, wijst Marian Dekker. ,,Dat geeft deze boten hele goede vaareigenschappen. De Italiaanse sportbootspecialisten weten zeer goed hoe ze boten moeten maken die op ruig water kunnen varen.’’ Patrick Dekker stelt dan ook: ,,Ze zijn in eerste instantie bedoeld voor het genoegen dat de watersport met zich meebrengt. Het is een leuke, sportieve boot, de prijs is aantrekkelijk en hij wordt dus helemaal compleet geleverd.’’

CC- en SD-model
De lijn is opgesplitst in twee basisvarianten. Er zijn drie Center Console (CC)-modellen op 19, 20 en 22 voet om de open dekruimte te maximaliseren. Daarnaast zijn er drie Sun Deck (SD)-modellen op 20, 22 en 24 voet om speciale loungeruimte in de boeg te bieden; naast een voorwaartse cuddy-cabine voor watersporters die overnachtings- en douchegelegenheid en/of extra opslagruimte wensen.
Alle modellen zijn uitgevoerd in kwalitatief hoogwaardige materialen. De boten hebben high performance rompen en voldoen aan zwaardere BMC-normeringen. Bovendien zijn ze verpakt met geavanceerde, milieuvriendelijke 4-takt motoren met lage uitstoot, waardoor deze boten een betrouwbare, betaalbare vaarervaring voor zowel de ervaren als beginnende schipper zijn.
Dekker Marine levert en onderhoudt boten en buitenboordmotoren voor de watersport én S.I. gekeurde aluminium Tinn Silvers en Rigiflex bijboten voor de binnenvaart, inclusief alle accessoires en apparatuur.

Tijdens de Hiswa Amsterdam Boat Show, van 11 tot en met 15 maart, zullen Dekker Marine en Honda verschillende boten presenteren.

www.dekkermarine.nl