Op zoek naar een leuke baan in de scheepsbouw?

Machinefabriek De Waal is een van de oudste bedrijven in de Werkendamse haven en springlevend. Specialistisch, innovatief, vooruitstrevend en altijd in ontwikkeling; dat is De Waal. De afmeerkades in de Biesbosch- en Beatrixhaven zijn continu drukbezet, evenals de scheepsliften. Klanten kunnen hier terecht voor zowel nieuwbouw als reparaties en voor service en onderhoud. Omdat De Waal doorgroeit en veel schepen heeft om service aan te verlenen, is het op zoek naar nieuwe collega’s.

Bij De Waal werken mensen met passie en de meeste medewerkers zijn al jarenlang in dienst. De liefde voor machines zit bij hen in het bloed en ze beschikken over de typisch Werkendamse werkmentaliteit. Dat is ook terug te zien in de producten die worden gemaakt. Zo is bijvoorbeeld alle kennis en ervaring in huis om een stuurmachine op maat te bouwen; binnenvaart, hopperdredgers, shortsea-coasters, superjachten, visserijkotters en vele andere typen schepen varen rond met een Stuwa stuurmachine. De Waal levert van A tot Z: van de inbedrijfstelling, nazorg tot aan het verlenen van wereldwijde service. De servicemonteurs komen in iedere haven in Nederland, Europa of wereldwijd, waar de stuurmachine ook draait.

Easyflow roersysteem
De levering van een compleet nieuwe schroefasinstallatie, een ombouw van openwater- of vetsmering naar een compleet gesloten oliebadsysteem of een ombouw naar Easyflow; het is maar een kleine greep uit de mogelijkheden die De Waal biedt. In de binnenvaart is veel vraag naar het innovatieve Easyflow roersysteem, zowel voor nieuwbouw als ombouw.
De Stuwa® Easyflow roeren zijn slanker dan andere roertypen en staan verder naar buiten opgesteld. Ze staan hierdoor net buiten het snelstromende schroefwater. Dit water stroomt sneller langs de binnenkant van het roer dan aan de buitenkant, wat zorgt voor overdruk aan de binnenkant en onderdruk aan de buitenzijde. Het gepatenteerde Easyflow vleugelprofiel zet dit drukverschil om in extra stuwkracht. De roeren leveren een flinke brandstofbesparing op en daarnaast verbetert in veel gevallen de manoeuvreerbaarheid van het schip en is het stiller in de woning.

Schoefasinstallaties
De Waal is tevens gespecialiseerd in schroefasinstallaties. Deze worden compleet met afdichtingen, schroefasrem en unieke hydraulische moer geleverd. De machinefabriek heeft een eigen gesloten afdichtingssysteem met binnen- en buitenseals. Ze zijn kostenbesparend en dragen bij aan een duurzaam milieu omdat ze gegarandeerd lekvrij zijn. De laatste jaren is er steeds meer vraag naar buitenseals. Schepen moeten immers schoon zijn op schroefasgebied. Het gesloten systeem van De Waal houdt buitenwater tegen waardoor vet of olie niet meer in het watermilieu terechtkomt.

Leerbedrijf
De Waal denkt altijd na over de toekomst. Er wordt niet alleen geïnvesteerd in producten, maar er is ook tijd en aandacht voor het overbrengen van kennis aan de jeugd. Zo worden er regelmatig werkbezoeken georganiseerd waarbij, onder andere, jongeren voor even kunnen snuffelen aan de praktijk. De Waal weet dat er een structureel tekort is aan technisch personeel en wil graag een bijdrage leveren aan de oplossing voor dit probleem. Niet voor niets is De Waal ook leerbedrijf. De moderne en uitgebreide machinefabriek heeft de huidige techniek-leerlingen immers veel te bieden. In de bedrijfshallen met prachtige cnc-machines valt immers van alles te leren. De Waal begeleidt studenten die worden opgeleid tot allround cnc-verspaner op het gebied van draaien, frezen en kotteren. De machinefabriek maakt van iedere leerling een allround vakman, waar in de toekomst een mooie boterham mee te verdienen is.

Werken bij De Waal
De Waal groeit door en heeft veel schepen om service aan te verlenen. De machinefabriek zet hier graag nieuwe collega’s voor in. Zo zoekt De Waal servicemonteurs, hydrauliekmonteurs, inbouwmonteurs en draaiers/verspaners. Nieuwe collega’s zijn van harte welkom. Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op de vacaturepagina van De Waal.

dewaalbv.nl/de-waal/werken-bij/vacatures