AB INITIO Artist Impression

De bouw van het STC-opleidingsschip Ab Initio is begonnen. Concordia Damen heeft in samenwerking met Gebroeders De Jonge Shipbuilding Services opdracht gegeven om het casco te bouwen op de werf in Apatin, Servië. Het staal voor het casco is deze week besteld.

Jan Kweekel, lid van het College van Bestuur van STC Group: ,,Deze bouwfase is in het bijzonder spannend omdat het schip nu daadwerkelijk gestalte krijgt. We vinden het belangrijk dat leerlingen, studenten en medewerkers Ab Initio eenvoudig kunnen bezoeken dus het is fijn dat het casco bij een Nederlandse werf in Europa wordt gebouwd en dat het schip straks wordt afgebouwd in Werkendam.’’
Ab Initio wordt in 2022 in gebruik genomen. Het schip gaat een belangrijke rol spelen tijdens de opleiding van vmbo-leerlingen, mbo- en hbo-studenten die bij STC Group een maritieme opleiding volgen. Daarnaast wordt het schip straks ingezet om leerlingen uit de kwetsbare Rotterdamse wijken kennis te laten maken met de sector en te enthousiasmeren voor een maritieme toekomst.