Coöperatieve Binnenvaartkredietunie Nederland u.a. (BKN) heeft als slogan ‘Voor ondernemers door ondernemers’. Geen loze kreet, want eind vorig jaar verraste BKN de leden-kredietnemers met rentekorting: 1% over heel 2021! Ook zagen alle leden op 1 januari 2022 de waarde van hun Ledencertificaat met 10% toenemen naar €1.100.

De Binnenvaart Kredietunie kan dan ook terug zien op een zeer geslaagd 2021, waarin ondernemers weer de weg naar BKN wisten te vinden; als starter of voor een bedrijfskrediet. In alle gevallen denkt BKN mee, wat resulteert in tevreden leden van deze coöperatie of dat nu de leden zijn die investeren in BKN-obligaties of leden die een krediet nodig hebben.

Voor nieuwe kredietnemers is het belangrijk te weten dat BKN per 1 januari 2022 de basisrente voor kredieten met 0,3% naar 6,0% verlaagd heeft. Zo komt dat eigen schip, die vervolgstap of die investering eerder binnen bereik. Zeker voor starters is het ook nog eens mooi meegenomen dat zij bij BKN altijd terug kunnen vallen op hun (gratis) coach. Zelf sturen, zelf beslissen, maar met BKN achter je, sta je er toch niet alleen voor. Dat BKN-concept voor starters werkt! In 2021 heeft weer een flink aantal starters een vervolgstap kunnen zetten. Zij zijn nu eigenaar van een groter schip.

Het is echter zeker niet zo dat BKN opgericht is om alleen starters aan een krediet te helpen. Ook ondernemers die behoefte hebben aan een bedrijfskrediet, bijvoorbeeld voor een nieuwe motor en die, om welke reden ook, niet bij een bank terecht kunnen, zijn steeds vaker tevreden klanten van BKN. Bij elke ondernemer die verder geholpen kan worden geldt voor BKN: missie geslaagd! En die missie is ondernemers in de binnenvaart, starters of juist ervaren ondernemers, van dienst zijn. Hoe dat in de praktijk werkt en wat de rol van BKN daarbij kan zijn vertelt schipper Martin Selles in een korte film op de homepage van www.binnenvaartkredietunie.nl Een mooi verhaal: ‘Een jongensdroom komt uit’.