Het grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy van internationale medische hulporganisatie Mercy Ships, meert binnenkort af in Rotterdam voor een bezoek van twee weken.

Op zaterdag 26 februari wordt het gloednieuwe schip feestelijk onthaald in Rotterdam, direct naast de Erasmusbrug. Een historisch moment, want het laatste bezoek van een ziekenhuisschip van Mercy Ships in Europa is alweer vijftien jaar geleden. Met dit bezoek wordt de Global Mercy officieel aan het publiek gepresenteerd voordat het begint aan de missie: het toegankelijk maken van medische zorg in de armste landen van de wereld. Iedereen kan kennismaken met het werk van Mercy Ships door kosteloos een fysieke of digitale rondleiding op de Global Mercy te volgen.

International Maritime Day 
Ter gelegenheid van het bezoek van het ziekenhuisschip aan Rotterdam, houdt Mercy Ships op 7 maart een International Maritime Day voor maritieme professionals. Grote spelers uit de maritieme industrie, zoals Stena RoRo en Lloyd’s Register, delen inspirerende verhalen over ontwikkelingen in de branche en vertellen over hun betrokkenheid bij de bouw van de Global Mercy. Dit (Engelstalige) seminar is gratis voor iedereen te volgen via een livestream.

Sprekers & thema 
Tijdens het symposium spreken Per Westling (CEO Stena RoRo), Nick Brown (CEO Lloyd’s Register), Mirjam de Vos (HR Director Wilhelmsen Group) en Martijn Provily (Managing Director Mercy Ships Holland) met elkaar in de vorm van een rondetafelgesprek. Centraal staat de duurzame ontwikkeling van het continent Afrika en hoe de sector daar met partnerschappen en kapitaal een bijdrage aan kan leveren. Ook gaan de sprekers in op hoe vrijwilligerswerk een doeltreffend middel kan zijn voor bedrijven om werknemers te betrekken en te motiveren.

Livestream  
De International Maritime Day vindt plaats op 7 maart. Om 14.30 begint het centrale programma met onder andere het rondetafelgesprek. Dit is voor iedereen kosteloos te volgen via een livestream. Aanmelden voor het digitaal meebeleven van het seminar kan via deze link.

Bezoek de Global Mercy 
Los van de speciale dag voor maritieme professionals, is de Global Mercy op andere dagen te bezichtigen voor publiek. Dagelijks worden er gratis interactieve rondleidingen georganiseerd, waarmee bezoekers een fascinerende Global Mercy experience ondergaan. Ze worden ondergedompeld in de wereld van patiënten, (medische) vrijwilligers, het leven aan boord en de operaties en trainingen die Mercy Ships geeft op het ziekenhuisschip. Een rondleiding neemt, inclusief inchecken, circa één uur in beslag. Aanmelden voor een rondleiding kan via deze link.