COLUMN

Liana Engibarjan

Liana Engibarjan is schipper en stuurman, houder van de CBOB Binnenvaart-ondernemers-
wisseltrofee 2018, binnenvaartvlogger en -blogger, én columnist van Maritiem Courant!

Bewijzen

Vaak krijg ik de vraag, hoe het is om als vrouw te varen. In een mannenwereld, best lastig is dat hé? Dat is wat ze regelmatig zeggen, en meestal zeg ik: nee hoor, ze accepteren mij volledig!

Maar toch is dat ergens niet helemaal waar, en dat is in de binnenvaart niet alleen met mannen en vrouwen het geval, maar met ieder die zichzelf moet bewijzen. Het is een ‘harde wereld’.

En aan de andere kant: toch ook helemaal niet. In de binnenvaart moet je het met elkaar doen aan boord. Je hebt elkaar zo hard nodig, en daardoor zie je de waarde van de ander veel sneller. Dit is wat ik continu zeg; veel mensen verlangen naar zo’n leven op het werk.

Dat wil niet zeggen dat iedereen maar moet gaan varen, maar je kunt statement wel als voorbeeld nemen van hoe het is om de andere persoon puur op zijn of haar waarde te schatten. Daar kan je natuurlijk gebruik van maken, van de beste kwaliteiten van een college of relatie in het werk. En andersom voelen deze zich positiever en gewaardeerd.

Dus, als je dit leest, probeer de persoon naast je eens een compliment te geven en je zult zien dat wat je geeft, je terug krijgt.