Rijkswaterstaat heeft de bediening op een aantal vaarwegen in Brabant verruimd om het goederenvervoer en recreatieverkeer op alle Brabantse kanalen zoveel mogelijk een vlotte doorgang te geven.

Al jarenlang wordt de scheepvaart op de hoofdvaarwegen 24 uur per dag bediend. Tot de Brabantse hoofdvaarwegen horen de Maasroute, de Zuid-Willemsvaart van Empel tot Veghel en het Wilhelminakanaal van Oosterhout tot Tilburg. De overige vaarwegen gaan nu ook profiteren van verruimde bedientijden. Er komt een einde aan de bloktijden op de vaarwegen waar nog geen 24-uursbediening bestond: de Zuid-Willemsvaart van Veghel naar Nederweert en op het Wilhelminakanaal van Beek en Donk tot Tilburg. Schippers worden op aanvraag direct bediend vanuit de centrale in Tilburg. De bediening van de objecten op de hoofdvaarwegen krijgt wel voorrang op die van de overige vaarwegen.
De verruiming van de bediening op de Brabantse kanalen maakt onderdeel uit van het door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gelanceerde programma Beter Bediend. 
Dit programma verbetert de betrouwbaarheid van de reistijden en de uitbreiding van de bediening op vaarwegen waar nu nog niet alle mogelijkheden worden benut.