Het huidige Research Vessel(RV) Pelagia van het NIOZ (NWO-I) is aan het eind van haar levensduur. Het schip dient vanuit het oogpunt van techniek, ergonomie, veiligheid en duurzaamheid vervangen te worden. Deze aanbesteding is onderdeel van de vlootvernieuwing van het NIOZ. Het nieuwe schip, RV Pelagia II, moet de komende decennia niet alleen het mariene onderzoek van Nederland bedienen, maar wordt ook een drijvend laboratorium voor schone, maritieme innovatie. Oftewel een “Living Lab Maritiem”.

Eén van de doelstellingen is dus om het schip zo duurzaam mogelijk te maken. Hier is tijdens verschillende bijeenkomsten de afgelopen periode veel over gesproken met de maritieme sector. Dit project kan, naast een innovatieve drijvende werkplaats en laboratorium, ook een heel mooi visitekaartje worden voor de innovatiekracht van de Nederlandse Maritieme sector. We moedigen NMT leden dan ook aan om gebruik te maken van deze mogelijkheid en een goed passende inschrijving op deze aanbesteding in te dienen.
De opdrachtnemer zal het huidige conceptueel ontwerp verder uitwerken tot een detailontwerp. En vervolgens de opvolger van de RV Pelagia realiseren. De aanbesteding sluit op 31 augustus 2020 om 14:00. En de aanvang van de opdracht is op 1 juli 2021.
Voor meer informatie over de aanbesteding kunt u kijken op Tenderned: https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/199867