Na twee keer uitstel door de gezondheidscrisis, is het Havenfeest eindelijk terug voor zijn zestiende editie.

De Haven van Brussel organiseert op zondag 29 mei 2022 de 16e editie van het Havenfeest. Voor deze nieuwe editie is ervoor gekozen om alle activiteiten samen te brengen op de Heembeekkaai, in de voorhaven. Op deze plaats kunnen grote zeilschepen aanmeren.

Dit evenement geeft het grote publiek de kans om niet alleen de Haven te (her)ontdekken, maar ook om meer te weten te komen over de rol die de Haven speelt bij de bevordering van het vervoer over het water, de milieuvriendelijkste vervoerswijze en haar rol in de werkgelegenheid en economie.

Deze activiteiten sluiten naadloos aan bij duurzame ontwikkeling, de economische transitie en de bevordering van een betere mobiliteit.

Net zoals bij de vorige edities, zijn de toegang en de activiteiten gratis, van 11.00 tot 20.00 uur.

En voor deze nieuwe editie zullen er vijf prachtige schepen van de partij zijn die de bezoekers door de tijd laten reizen! En als klap op de vuurpijl: de bezoekers zullen aan boord kunnen gaan van sommige van die schepen.

Bezoekers krijgen de kans om de Haven te ervaren met een brede waaier aan activiteiten, zoals:

Bezoek van schepen: het zeilschip Morgenster, de stoomboot Hydrograaf, de George Stephenson, en ook La Licorne en de Libération;
Ritjes met rubberboten;
Watersportdemonstraties:
Flyboard
Hoverboard
Wakeboard
Jetski (met onder meer Niels Willems, Europees kampioen in het freestyle jetskiën)
Demonstratie van de reddingshonden;
Animaties door Defensie;
Bezoek aan de BRYC.

EXTREEM DUIKEN
Vanaf een platform op 25 meter boven de grond kunnen de bezoekers demonstraties zien van hoogvliegende duiken: olympische duiken, komische duiken, synchroonduiken, enz. De laatste duik op 25 m hoogte gaat tot wel 90 km/u! Een sportieve, elegante, grappige en opwindende show.

EN VOOR DE KINDEREN…
De feestelijkheden zijn ook op maat van de allerkleinsten en een familiepubliek: schminken, uitdeling van ballonnen, springkastelen en allerlei animaties.

FOODTRUCKS
Bezoekers kunnen op de kade een hapje eten dankzij de talrijke foodtrucks die aanwezig zijn en die gerechten uit de hele wereld aanbieden, en niet te vergeten natuurlijk, zeevruchten!

GRATIS VERVOER
Er zullen gratis waterpendels tussen het Bécodok en de Heembeekkaai worden ingelegd. Dankzij een partnerschap met het Brussels Museum van het Stedelijk Vervoer zullen er ook gratis historische pendelbussen rijden tussen de twee sites. Er zal ook een bewaakte fietsenstalling zijn.

Het volledige activiteitenprogramma voor deze kleurrijke dag is beschikbaar op https://www.feteduport.brussels/?lang=NL